Over Oya

Ik ben Oya Çataler en ben geboren in 1976 in Turkije. Ik ben opgeleid tot docent beeldende vorming aan de Dokuz Eylul Universiteit in Izmir en ben gespecialiseerd in portretschilderen.

Na mijn opleiding ben ik 5 jaar werkzaam geweest op een basisschool in Turkije als docent Beeldende Vorming. Ik woon nu al 17 jaar in Nederland en heb 2 lieve zonen van 9 en 13 jaar oud. Ik woon nu ruim 2 jaar in Ermelo en heb mijn eigen atelier aan huis. Sinds een paar jaar geef ik, als docent Beeldende Vorming, les aan kinderen op het Voortgezet Onderwijs.

 

Naast het lesgeven op school en in mijn atelier, ontwikkel ik me verder als kunstenares. Mijn werken zijn figuratief en abstract. Daarnaast blijf ik mijn passie voor portrettekenen/schilderen ontwikkelen.

 

Mijn atelier bestaat nu bijna 15 jaar en ik geef nog wekelijks met heel veel plezier les aan mijn cursisten, maar ook aan mensen die voor de workshops komen. Voor mij is schilderen en tekenen niet alleen een artistieke uiting. Ik zet het ook in om groepen mensen in beweging te brengen. Bijvoorbeeld door kunstprojecten van de gemeente aan te nemen en workshops op basisscholen te organiseren. Mijn uitgangspunt is: samen ontdekken, elkaar inspireren en iets unieks creëren!

Portfolio Oya
 
 
Impressie Project Tunnel Harderwijk